Pacte per una Economia per la vida
Proposta de l’Economia Social i Solidària catalana d’un Pacte per una Economia per la Vida
Nou model agroalimentari basat en la sobirania alimentària, l’agroecologia i la proximitat
Oferir ajudes per incentivar la transició a models tant de producció ecològica, com de producció agrària sostenible i per incentivar l’arribada al consumidor de productes de proximitat. Foment de la figura de l’agricultor actiu en tots els àmbits normatius d’aplicació directa al sector productor primari.
Impulsar la dinamització de l’activitat agrària sostenible i l’ecològica amb capital públic, que permeti el finançament a fons perdut de projectes escalables i sostenibles amb baix impacte ambiental que generin feina al món rural
Donar suport públic al manteniment d’espais agroecològics de muntanya i de baixa productivitat com a manera de mantenir els paisatges i la biodiversitat.
Desenvolupar la Llei d’Espais Agraris com una estratègia de país orientada a afavorir l’accés a la terra a projectes associatius i cooperatius orientats a models de producció sostenible.
Fomentar les cooperatives agràries entre els petits i mitjans productors del sector primari com a estratègia de sostenibilitat econòmica, a fi de fomentar la professionalització, la incorporació de gent jove i la comercialització de productes sostenibles amb qualitat i proximitat.
Fomentar les cooperatives de consum agroecològiques, basades en l'intercanvi directe del camp a la ciutat sense intermediaris.
Promoure els circuits curts de comercialització alimentària basats en la corresponsabilitat (menjadors col·lectius, mercats locals, etc.).
Assegurar la compra pública d'aliments de proximitat per tal d’abastir hospitals, residències, menjadors escolars i de col·lectivitats.
Realitzar campanyes de sensibilització en alimentació sostenible per fomentar la sobirania alimentària, conscienciar a la població dels beneficis dels productes locals i ecològics i visibilitzar les empreses i iniciatives agroecològiques.
Revisar l’actual model de certificació agrària ecològica per fer-lo més accessible.
Impulsar polítiques alimentàries que prioritzin la disminució del malbaratament alimentari com a una solució que serveixi per millorar l’accés de la població al menjar saludable i nutritiu.
Llistat d'adhesions
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
0 comentaris
Carregant els comentaris ...
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...