Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies. Per a més informació consulta aquí.
Vés al contingut principal
Logo oficial de Associació Economia Social Catalunya
Registra't Entra
  • Inici
  • Processos
  • Iniciatives
  • Ajuda

Pacte per una Economia per la vida

Proposta de l’Economia Social i Solidària catalana d’un Pacte per una Economia per la Vida

Fase 2 de 4
Redacció 01-05-2021 - ?
Veure les fases
  • El procés
  • Pacte per la vida
Torna Pacte per una Economia per la Vida
chevron-left Torna al llistat

Nou model agroalimentari basat en la sobirania alimentària, l’agroecologia i la proximitat

Impulsar estratègies de transformació cap a una producció agrària sostenible tant a nivell econòmic (es valorin els serveis ecosistèmics i no sigui una càrrega la certificació), com social (circuits curts de producció a consum) i ambiental (respectuosa amb el planeta i la vida) i avançar en la sobirania alimentària.
Oferir ajudes per incentivar la transició a models tant de producció ecològica, com de producció agrària sostenible i per incentivar l’arribada al consumidor de productes de proximitat. Foment de la figura de l’agricultor actiu en tots els àmbits normatius d’aplicació directa al sector productor primari.
Impulsar la dinamització de l’activitat agrària sostenible i l’ecològica amb capital públic, que permeti el finançament a fons perdut de projectes escalables i sostenibles amb baix impacte ambiental que generin feina al món rural
Donar suport públic al manteniment d’espais agroecològics de muntanya i de baixa productivitat com a manera de mantenir els paisatges i la biodiversitat.
Desenvolupar la Llei d’Espais Agraris com una estratègia de país orientada a afavorir l’accés a la terra a projectes associatius i cooperatius orientats a models de producció sostenible.
Fomentar les cooperatives agràries entre els petits i mitjans productors del sector primari com a estratègia de sostenibilitat econòmica, a fi de fomentar la professionalització, la incorporació de gent jove i la comercialització de productes sostenibles amb qualitat i proximitat.
Fomentar les cooperatives de consum agroecològiques, basades en l'intercanvi directe del camp a la ciutat sense intermediaris.
Promoure els circuits curts de comercialització alimentària basats en la corresponsabilitat (menjadors col·lectius, mercats locals, etc.).
Assegurar la compra pública d'aliments de proximitat per tal d’abastir hospitals, residències, menjadors escolars i de col·lectivitats.
Realitzar campanyes de sensibilització en alimentació sostenible per fomentar la sobirania alimentària, conscienciar a la població dels beneficis dels productes locals i ecològics i visibilitzar les empreses i iniciatives agroecològiques.
Revisar l’actual model de certificació agrària ecològica per fer-lo més accessible.
Impulsar polítiques alimentàries que prioritzin la disminució del malbaratament alimentari com a una solució que serveixi per millorar l’accés de la població al menjar saludable i nutritiu.

Llistat d'adhesions

Avatar: Ricard Espelt Ricard Espelt
Número d'adhesions1
Nou model agroalimentari basat en la sobirania alimentària, l’agroecologia i la proximitat Comentaris 0

Referència: AESCAT-PROP-2022-05-34316
Versió 1 (de 1) veure altres versions
Verifica l'empremta digital

Empremta digital

El text següent és una representació abreviada i hashejada d'aquest contingut. És útil per garantir que el contingut no hagi estat alterat, ja que una única modificació provocaria un valor totalment diferent.

Valor: 1d0682d3d90661dc6ff75ed3bec8494eaad206b0b4044ef63d8ac604f71de01e

Origen: {"body":{"ca":"Impulsar estratègies de transformació cap a una producció agrària sostenible tant a nivell econòmic (es valorin els serveis ecosistèmics i no sigui una càrrega la certificació), com social (circuits curts de producció a consum) i ambiental (respectuosa amb el planeta i la vida) i avançar en la sobirania alimentària.\r\nOferir ajudes per incentivar la transició a models tant de producció ecològica, com de producció agrària sostenible i per incentivar l’arribada al consumidor de productes de proximitat. Foment de la figura de l’agricultor actiu en tots els àmbits normatius d’aplicació directa al sector productor primari.\r\nImpulsar la dinamització de l’activitat agrària sostenible i l’ecològica amb capital públic, que permeti el finançament a fons perdut de projectes escalables i sostenibles amb baix impacte ambiental que generin feina al món rural\r\nDonar suport públic al manteniment d’espais agroecològics de muntanya i de baixa productivitat com a manera de mantenir els paisatges i la biodiversitat. \r\nDesenvolupar la Llei d’Espais Agraris com una estratègia de país orientada a afavorir l’accés a la terra a projectes associatius i cooperatius orientats a models de producció sostenible. \r\nFomentar les cooperatives agràries entre els petits i mitjans productors del sector primari com a estratègia de sostenibilitat econòmica, a fi de fomentar la professionalització, la incorporació de gent jove i la comercialització de productes sostenibles amb qualitat i proximitat.\r\nFomentar les cooperatives de consum agroecològiques, basades en l'intercanvi directe del camp a la ciutat sense intermediaris.\r\nPromoure els circuits curts de comercialització alimentària basats en la corresponsabilitat (menjadors col·lectius, mercats locals, etc.).\r\nAssegurar la compra pública d'aliments de proximitat per tal d’abastir hospitals, residències, menjadors escolars i de col·lectivitats.\r\nRealitzar campanyes de sensibilització en alimentació sostenible per fomentar la sobirania alimentària, conscienciar a la població dels beneficis dels productes locals i ecològics i visibilitzar les empreses i iniciatives agroecològiques.\r\nRevisar l’actual model de certificació agrària ecològica per fer-lo més accessible.\r\nImpulsar polítiques alimentàries que prioritzin la disminució del malbaratament alimentari com a una solució que serveixi per millorar l’accés de la població al menjar saludable i nutritiu."},"title":{"ca":"Nou model agroalimentari basat en la sobirania alimentària, l’agroecologia i la proximitat"}}

Aquesta empremta digital es calcula mitjançant un algoritme de hash SHA256. Per reproduir-lo tu mateix, pots utilitzar una Calculadora MD5 en línia i copiar-hi les dades d'origen.

Compartir:

link-intact Compartir l'enllaç

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.economiasocialcatalunya.cat/processes/pacte-per-la-vida/f/2523/proposals/34316/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.economiasocialcatalunya.cat/processes/pacte-per-la-vida/f/2523/proposals/34316/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Reportar contingut inapropiat

Aquest contingut no és apropiat?

Motiu

0 comentaris

Ordenar per:
  • Més antic
    • Més ben valorats
    • Recent
    • Més antic
    • Més discutit

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...

Associació Economia Social Catalunya
  • Termes i condicions d'ús
  • Preguntes més freqüents
  • Descarrega els fitxers de dades obertes
Amb llicència Creative Commons Web creada amb programari lliure.
Logo Decidim

Confirmar

D'acord Cancel·lar

Si us plau, inicia sessió

Registra't

Has oblidat la teva contrasenya?